2020 року Державна служба статистики України планує провести Всеукраїнський перепис населення

  • 05.08.2019

Про це сьогодні під час апаратної наради повідомила Світлана Василівна Гребініченко, начальник відділу статистики у Фастівському районі.

У незалежній Україні перепис населення проводили лише 1 раз, у 2001 році. Тоді нарахували 48,5 мільйонів українців.

Офіційний облік чисельності населення, яке проживає на території країни в цілому та на всіх рівнях її адміністративно – територіального устрою, необхідний для прогнозування і управління соціально – економічним розвитком країни, реалізації демографічної політики, бюджетного планування та інших цілей.

Новий перепис дозволить дізнатися не тільки кількість українців, а й те, скільки людей живе в містах та в селах, який у них сімейний стан, а також визначити вікові категорії населення. Це допоможе ефективніше розподіляти фінанси, відкоригувати субвенції для населення, а також розвивати економічні і соціальні програми.

Як повідомила Світлана Василівна, перший етап перепису буде здійснено протягом жовтня-листопада цього року. Це буде складання списків. До цього залучатимуть держструктури та урядові організації.

Працювати безпосередньо із населенням фахівці будуть не раніше 2020 року.

Програму пробного перепису населення, затвердженого Наказом Держслужби статистики №174 від 21.08.2018 можна переглянути ТУТ: перелік запитань

Світлана Гребініченко, начальник відділу статистики у Фастівському районі.

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ