Відновлено проведення перевірок

Нагадуємо, що з квітня 2019 року було відновлено проведення планових перевірок страхувальників щодо використання ними коштів Фонду соціального страхування України. Водночас, система контролю отримала нові підходи, що мають на меті зменшити навантаження на страхувальників (роботодавців) та упередити можливі порушення. Планові перевірки проводяться згідно з затвердженими щоквартальними планами-графіками (розміщені на сайті Фонду), які формуються на підставі ризикоорієнтованих підходів.

Перевірки проводяться виключно за умовами наявності вагомих приводів, які чітко визначені напрацьованими ризикоорієнтованими критеріями. Тобто перевірки здійснюються лише тоді, коли страхувальник дає для цього об’єктивні підстави. Зокрема, зростання кількості днів тимчасової непрацездатності, відсутність повідомлення про виплату коштів застрахованим особам упродовж трьох місяців з дня проведення фінансування Фондом, системні порушення тощо.

Упродовж квітня-червня 2019 року спеціалістами Фастівського відділення проведено 6 перевірок юридичних осіб, в результаті яких:

  • підлягає поверненню до Фонду соціального страхування неправомірно витрачених коштів Фонду на суму 18540,86 грн.;
  • застосовано фінансових санкцій на суму 9270,43 грн.;
  • накладено адміністративні стягнення за порушення порядку використання коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування в розмірі 1020,00 грн.

УВАГА!

Зазначимо, рішенням правління Фонду соціального страхування України від 12.12.2018 №28 затверджено оновлену форму звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду до повного погашення заборгованості. Затверджена форма звітності була прийнята з метою оптимізації і подається роботодавцями, які мають заборгованість до Фонду щоквартально до 20 числа.

                                                                           Фастівське відділення управління

                                                                           виконавчої дирекції Фонду соціального

                                                                           страхування України у Київській області

 

 

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ