Про створення житлового фонду соціального призначення для  осіб із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,віком від 18 до 23 років

  • 09.04.2020

Проект

ФАСТІВСЬКА МІСЬКА РАДА

Р  І  Ш  Е  Н  Н  Я

 

Про створення житлового фонду соціального призначення для  осіб із числа

дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,віком від 18 до 23 років

 

З метою забезпечення реалізації  державної політики з питань формування і утримання житлового фонду соціального призначення та забезпечення конституційного права соціально незахищених верств населення міста Фастів на отримання житла, керуючись  статтями 5, 9, 11, 20 Закону України «Про житловий фонд соціального призначення», статтею 33 Закону України ««Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», постановою Кабінету Міністрів України від 23.07.2008 № 682 «Деякі питання  реалізації Закону України«Про житловий фонд соціального призначення», постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2008 № 219 «Про встановлення тимчасових мінімальних норм забезпечення соціальним  житлом»,  з метою забезпечення молоді із числа сиріт і позбавлених батьківського піклування,які потребують соціального захисту, тимчасовим житлом, на основі Рішення Фастівської міської ради № 12-VІІ-VІ від 18.09.2014р «Про створення соціального житла для осіб із числа дітей –сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років» та рішення комісії по житловим питанням при Виконавчому комітеті Фастівської міської ради від 11.09.2019р.,акту відділу житлової політики,квартирного обліку,розподілу житла, питань гуртожитків і ОСББ від17.08.2016р. «Про зміну нумерації кімнат  з проведення інвентаризації в гуртожитках по вул.Ломоносова,38 та 40»,  керуючись п.30  ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування  в Україні”,

 

міська  рада

вирішила:

 

  1. Створити житловий фонд соціального призначення для осіб із числа дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років у  гуртожитку за адресою: м.Фастів, вул. Ломоносова,40; кімната  № 5 та №15.
  1. 2. Встановити, що приміщення зазначене у пункті 1 цього рішення належить до комунального майна Фастівської міської ради і є тимчасовим соціальним житлом .
  2. Комунальному підприємству Фастівської міської ради « Фастівська житлово-експлуатаційна контора» передати з господарського відання у оперативне управління Фастівському міському Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді дане майно, з використанням кімнат відповідно«Положення про порядок користування житловими приміщеннями соціального фонду для осіб із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, випускників інтернатних закладів віком від 18 до 23 років»,  затвердженого рішенням Виконавчого комітету Фастівської міської ради № 261 від 05.09.2014року.

3.1. Керівникам КП «ФЖЕК» та ФМЦСССДМ забезпечити оформлення відповідних документів, внести зміни до реєстру бухгалтерського обліку.

  1. Фастівському міському Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді :

4.1. здійснювати управління  житловим фондом соціального призначення для  осіб із числа

дітей-сиріт та  дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років у  гуртожитку за  адресою: м.Фастів, вул. Ломоносова,40; кімната  № 5 та №15, організовувати його належне обслуговування з урахуванням необхідності проведення ремонтних робіт, реконструкції та модернізації, технічного оснащення,тощо.

4.2. проводити моніторинг у сфері розподілу житлового фонду соціального призначення

для  осіб із числа дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,віком від 18 до 23 років, з врахуванням  потреб даних користувачів, перебування на квартирному обліку в списках на позачергове одержання житла виконавчого комітету Фастівської міської ради.

5.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету і фінансів, соціально-економічного, культурного розвитку та управління комунальним майном та заступника міського голови з гуманітарних питань.

 

Міський голова                                                                                         М.В.Нетяжук

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ