Санітарні правила! Усім до уваги!

 

І Н С Т Р У К Ц І Я

щодо запобігання занесенню та поширенню захворюваності на коронавірусну хворобу COVID-19 серед працівників підприємства

 

І. Прибувши на територію підприємства, перебувати на вулиці та виконати наступні заходи:

  1. Уникати рукопожаття, утримувати відстань до колег не менше 2м.
  2. Виконати вимірювання температури тіла.
  3. В разі наявності температури тіла вище 36,9 град С включно перебувати з-зовні адміністративних та виробничих будівель будівель підприємства на відкритій території до розпорядження керівника підприємства..
  4. В разі наявності температури тіла нижче 36,8 град С включно протерти дезінфікуючим розчином поверхні свого одягу, сумок, які під час прямування до місця роботи мали (могли мати) контакт з сидіннями, поручнями, іншими конструкціями салонів громадських транспортних засобів та зі сторонніми людьми.
  5. Не заходячи, по-можливості, в середину будівель підприємства, направитися до приміщення, в якому розміщено рукомийник з системою водопровідної мережі та де вимити руки з милом на протязі не менше 20 секунд під проточною водою.
  6. Увійти до будівлі підприємства, витерши підошви взуття об ганчірку, змочену дезінфікуючим розчином.

ІІ. Під час роботи  на території підприємства  виконувати наступні заходи:

  1. Не покидати межі підприємства до закінчення робочого дня ( зміни).
  2. Не допускати на територію підприємства сторонніх осіб, включаючи рідних, знайомих та колег, які не перебувають на робочій зміні без виконання заходів Розділу І даної Інструкції.
  3. Мати свій особистий туалетний папір.
  4. Мити руки регулярно з милом на протязі не менше 20 секунд під проточною водою.
  5. Вживати тільки термічно оброблену їжу.
  6. Мити регулярно підлогу та дверні ручки службових приміщень та зовнішніх дверей будівель дезінфікуючим розчином  відповідно до затвердженого погодинного графіка.
  7. Відкривати регулярно вікна приміщень з метою провітрювання відповідно до затвердженого погодинного графіка.
  8. Після проведення санітарних заходів в середині службових приміщень вимити руки з милом на протязі не менше 20 секунд під проточною водою.

 

ІІІ. Під час виконання завдань в робочий час за межами підприємства

 

  1. Мінімізувати особистий контакт з громадянами, уникаючи скупчень громадян.
  2. Не допускати спілкування з громадянами на відстані менше 2м.
  3. Мінімізувати тактильний контакт з людьми, речами та матеріалами.
  4. Після повернення до підприємства виконати заходи Розділу І даної Інструкції.

 

ІV. Рекомендації поводження в умовах карантину поза межами підприємства.

 

  1. При наявності температури тіла вище 37 град С негайно звернутися в телефонному режимі до сімейного лікаря, а в разі його відсутності – до медичних установ за місцем проживання.
  2. Не торкатися руками свого обличчя, носа, очей.
  3. При порізах поверхонь шкіри на відкритих місцях рук, ніг, обличчя: використовувати медичний клей.
  4. Регулярно проводити вологе прибирання помешкання та протирання ручок внутрішніх та зовнішніх дверей.
  5. Регулярно проводити провітрювання приміщень, в яких перебувають люди.
  6. Мити регулярно руки з милом на протязі20 секунд під проточною водою.
  7. Без потреби не виходити за межі своїх помешкань.
  8. Уникати місць з масовим перебуванням людей.
  9. Здійснювати планування своїх маршрутів пересування з метою уникнення великих скупчень людей, зокрема планування часу доби для здійснення пересування, уникаючи часів «пік».

10.Уникати використання громадського транспорту.

  1. Не торкатися без нагальної потреби поручнів та дверних ручок в будівлях та транспортних засобах.

12 Уникати контактів з особами, які хворі на ГРВІ чи застуду.

  1. Уникати спілкування зі сторонніми людьми, навіть з тими, яким Ви цілком довіряєте, на відстані менше 2 м.
  2. Чоловікам не використовувати інтенсивне механічне гоління з метою уникнення порізів поверхні обличчя.
  3. Постійно пам’ятати: носій інфекції може сам не знати про свій стан та почуватися цілком здоровим до 14 діб з моменту зараження.

 

 

Санітарні  правила

щодо недопущення  розповсюдження захворювань на Covid-19 на території м. Фастова

 

І. Для закладів, установ, організацій, промислових підприємств

 

  1. Не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання.
  2. Виділити приміщення для тимчасової ізоляції з ознаками гострого респіраторного захворювання (в разі виявлення такої особи, вжити заходів для ізоляції від здорових осіб та негайно повідомити про випадок відповідний заклад охорони здоров’я).
  3. Забезпечити підприємства необхідним запасом миючих та дезінфікуючих засобів,  інвентарем для  прибирання.

Прибиральників приміщень забезпечити засобами індивідуального захисту.

  1. Проводити наскрізне провітрювання приміщень та проведення вологих прибирань із використанням миючих дезінфекційних засобів, на входах та у приміщеннях, не рідше 1 разу на годину з протиранням поверхонь орг.техніки, робочих поверхонь, дверних ручок, поручнів. Зливати використану після обробки воду виключно в системи каналізації.
  2. Забезпечити необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило, одноразові паперові рушники, серветки тощо).
  3. Проводити регулярну обробку рук спиртовмісним засобом не менше 65% та/або мити їх з милом під проточною водою не менше 20 секунд.
  4. Обмежити проведення нарад, зібрання працюючих без нагальної потреби, відряджень.
  5. Забезпечити самоізоляцію осіб на 14 діб, які повернулися із-за кордону або мали ймовірний контакт з підозрілими на захворювання, викликаних корона-вірусом.
  6. Призначити наказом по підприємству відповідальних осіб за дотримання карантинних заходів, розробити та затвердити інструкцію щодо запобігання поширення інфекційний захворювань на підприємстві, забезпечити дієвий контроль за їх виконанням.

Розмістити Інструкцію на робочих місцях.

  1. Довести до відома відповідальних посадових осіб та працівників підприємств під розпис про кримінальну відповідальність за невиконання карантинних заходів відповідно до вимог ст.325 Кримінального Кодексу України.

ІІ. Для підприємств торгівлі

 

  1. Забезпечити виконання запобіжних заходів, визначених для всіх закладів, установ, організацій та промислових підприємств.
  2. Не допускати осіб в торгівельні зали з ознаками захворювання на ГРВІ. Для підприємств роздрібної торгівлі та МАФів забезпечити торгівлю продовольчими товарами та товарами повсякденного попиту через «вікно видачі» без допуску покупців в торгівельну залу.
  3. Проводити щогодини дезінфекцію поверхонь торгівельного обладнання, інвентарю, тощо.
  4. Всіх працюючих забезпечити засобами індивідуального захисту.
  5. Забезпечити заклади для покупців достатньою кількістю одноразових рукавичок та пакувального матеріалу.
  6. При вході в торгівельні зали магазинів самообслуговування забезпечити покупців одноразовими рукавичками та встановити ємкості для використаних засобів індивідуального захисту.
  7. Забезпечити фасування та пакування всіх видів продовольчих товарів.

Заборонити продаж в  режимі самообслуговування вагових продовольчих товарів, подальша термічна  обробка  яких  не  передбачена.

  1. Продуктовим супермаркетам забезпечити роботу наявних кас впродовж усього робочого часу для попередження утворення черг та скупчення людей.
  2. В кінці робочої зміни забезпечити обов’язкове генеральне прибирання всіх приміщень та торгівельного обладнання з використанням миючих та дезінфікуючих засобів.
  3. Заборонити  перебування тварин в місцях торгівлі.
  4. Заборонити продаж продовольчих товарів в неустановлених місцях.

 

ІІІ. Для суб’єктів господарювання, які надають послуги

щодо пасажирських перевезень

 

  1. Перед виїздом на маршрут проводити обов’язків медичний огляд водіїв та не допускати в рейс осіб з ознаками респіраторного захворювання.
  2. Перед виїздом на маршрут, в кінці робочої зміни, впродовж робочого дня в кінці маршруту забезпечити проведення обробку поверхонь салону автотранспорту, поручнів, підлокітників, дверних ручок, вікон та підлоги миючими та дезінфікуючими засобами.
  3. Забезпечити транспортні засоби запасом миючих, дезінфікуючих засобів, засобів для дотримання особистої гігієни та антисептиками.
  4. Зобов’язати водіїв дотримуватися правил особистої гігієни.
  5. Забезпечити перебування громадян не більше 10 осіб в приміщеннях вокзалів, автостанцій, тощо, демонтувати місця очікування пасажирів в середині будівлі на час проведення карантину.
  6. Забезпечити санітарну обробку евакуаційних виходів та входів з підземного переходу станції Фастів.

 

Голова міської комісії з питань

ТЕБ та НС  –  міський голова                                                                                М.В.Нетяжук

 

БІЛЬШЕ НОВИН

ДИВИТИСЬ